Kina er et stort land med en rig og varieret historie. Fra Beijings travle gader til Tibets tårnhøje bjerge er der meget at udforske. Rejsende kan se den Kinesiske Mur, besøge Terra Cotta-krigerne eller tage på et krydstogt på Yangtze-floden.

Med så mange forskellige destinationer kan det være svært at vide, hvor man skal begynde. Kina er dog et indbydende land, der har noget at tilbyde alle. Uanset om du er interesseret i landets gamle kultur eller dets moderne byer, har Kina helt sikkert noget, der vil vække din interesse.

Hovedstad: Beijing

Sprog: Mandarin-kinesisk

Valuta: Kinesisk yuan

Indbyggertal: +1,4 milliarder

Unikke oplevelser og seværdigheder

Shopping

Shopping i Kina kan være en helt unik oplevelse. Fra livlige gademarkeder til luksuscentre er der noget for enhver smag. Og med Kinas voksende økonomi er der flere og flere valgmuligheder hele tiden.

For mange besøgende er det attraktive ved at shoppe i Kina, at man kan finde lave priser på et bredt udvalg af varer. Lige fra designertasker til elektroniske gadgets er det nemt at finde gode tilbud, hvis man ved, hvor man skal lede. Det er dog også vigtigt at være opmærksom på de potentielle risici ved forfalskede produkter. Især forfalskede lægemidler og kosmetik kan være farlige. Så hvis du er på udkig efter billige fund, skal du sørge for at lave din research først.

Det er naturligvis ikke alle, der er interesserede i at gå på jagt efter gode tilbud. Kina har også masser at byde på for luksusshoppere. I byer som Beijing og Shanghai finder du high-end butikker, der sælger alt fra designertøj til fine smykker. Og med Kinas voksende middelklasse er der en stigende efterspørgsel efter luksusvarer. Som følge heraf åbner mange internationale mærker nu butikker i Kina.

Byer man skal besøge

Maden man skal prøve

Vejr og klima

Kina har et rigt og varieret klima med tropiske regnskove i syd, tørre ørkener i det nordvestlige område og tempererede skove i det nordlige område. Landets vejrmønstre er imidlertid i høj grad påvirket af to faktorer: monsunvindene og Himalayabjergene. Monsunvindene blæser fra sydvest fra maj til oktober og bringer varm, fugtig luft med sig fra Det Indiske Ocean. Dette resulterer i kraftige regnskyl og øget fugtighed langs kysten. Inde i landet aftager regnen, men luftfugtigheden er fortsat høj.

Fra november til marts skifter monsunvindene retning og blæser fra nordøst. Denne koldere og tørrere luft skaber et kontinentalt klima med kolde vintre og varme somre. Himalaya-bjergkæden har også en betydelig indflydelse på Kinas vejrmønstre. Bjergene forhindrer kold luft i at komme ned fra Sibirien, hvilket resulterer i varmere temperaturer i nord. De skaber også en “regnskygge”, hvilket betyder, at områderne på bjergets læside får mindre nedbør. Som følge af disse geografiske forhold har Kina en bred vifte af klimaer, fra tropisk til kontinentalt klima.

Kendte Kinesiske virksomheder

Mange mennesker kender amerikanske og europæiske virksomheder, men der findes også en række succesfulde kinesiske virksomheder. Et af de mest kendte er Huawei, en telekommunikationsgigant, der har været i branchen i over 30 år. Huawei er verdens største leverandør af telekommunikationsudstyr og -tjenester, og det er også en førende producent af smartphones.

En anden kinesisk topvirksomhed er Alibaba, en e-handelsplatform, der minder om Amazon. Alibaba er verdens største virksomhed inden for online- og mobilhandel, og den har over 500 millioner aktive brugere. Dette er blot to af de mange berømte kinesiske virksomheder, der har en global indflydelse.

Kort om Kina

Med en befolkning på over 1,4 milliarder mennesker er Kina det mest folkerige land i verden. Kinas landareal er på ca. 9,6 millioner kvadratkilometer, hvilket gør det til det tredjestørste land målt på landmasse. Kina ligger i Østasien og er afgrænset af 14 lande: Mongoliet, Rusland, Nordkorea, Vietnam, Laos, Burma (Myanmar), Indien, Bhutan, Nepal, Pakistan, Afghanistan, Afghanistan, Tadsjikistan, Kirgisistan og Kasakhstan. Kinas hovedstad er Beijing, og det officielle sprog er mandarin-kinesisk. Kinas valuta er kinesisk yuan/renminbi (RMB eller CNY).

Kina har en lang og kompleks historie, som har efterladt en rig kulturarv. Nogle af de mest berømte aspekter af den kinesiske kultur omfatter kalligrafi, teceremoni, kampsport og keramik. Kina er også hjemsted for nogle af verdens mest berømte seværdigheder, f.eks. den kinesiske mur og Terracotta-krigerne i Xi’an.

I dag er Kina et land i hastig udvikling, som spiller en stadig vigtigere rolle på den globale scene. Med sin store befolkning og voksende økonomi er Kina et vigtigt marked for mange internationale virksomheder.