Europas 10 største lande

Image

Europa er et kontinent med en rig og varieret historie. Fra de gamle kongeriger i Grækenland og Rom til de moderne nationer Tyskland og Frankrig har Europa længe været et centrum for kultur og politik. I dag er kontinentet hjemsted for mere end 50 forskellige lande med hver sin unikke identitet. Her er 10 af de største lande i Europa, baseret på areal.

Rusland – 3,995,200 inkl. Krim og Sibirien 17,098,246 km²

Rusland er det største land i verden med et samlet areal på over 17 millioner kvadratkilometer. Det er mere end dobbelt så stort som Canada og større end hele Europa tilsammen. Sibirien alene er næsten lige så stort som Canada. Rusland har et varieret landskab med skove, sletter, bjerge og ørkener.

Landet har også mange floder og søer, herunder verdens dybeste sø, Baikal, som er verdens dybeste sø. Rusland har en lang historie og en rig kultur. Det var engang en del af Sovjetunionen, men er nu et selvstændigt land. Rusland er en stormagt i verden med en stærk økonomi og et stærkt militær. Det er også en atommagt med et stort arsenal af atomvåben.

Ukraine – 603,628 km²

Ukraine er et land, der ligger i Østeuropa. Med et areal på 603.628 km² er det det næststørste land på kontinentet efter Rusland. Landet grænser op til Hviderusland mod nord, Moldova mod øst, Rumænien og Slovakiet mod syd og Ungarn, Polen og Rusland mod vest. Ukraine har en lang historie og kultur, der går helt tilbage til det 9. århundrede.

Landets hovedstad er Kiev, som også er landets største by. Andre større byer omfatter Kharkiv, Lviv og Odessa. Ukraine er en enhedsrepublik med en befolkning på over 42 millioner mennesker. Det officielle sprog er ukrainsk, selv om russisk også tales meget. Valutaen er hryvnia.

Frankrig – 551,695 km²

Frankrig er det største land i Vesteuropa og det tredjestørste i Europa som helhed. Med et landareal på 551.695 km² er det lidt større end Spanien og lidt mindre end Tyskland. Frankrig er også et af de mest folkerige lande i Europa med en anslået befolkning på 66,9 millioner indbyggere i 2019. Frankrigs hovedstad er Paris, som også er den største by i landet.

Andre større byer er Lyon, Marseille, Toulouse, Toulouse, Bordeaux og Nice. Det officielle sprog i Frankrig er fransk, selv om der tales regionale dialekter i forskellige dele af landet. Den franske valuta er euroen (EUR), og landet er medlem af Den Europæiske Union (EU). På grund af sin størrelse, befolkning og økonomiske betydning betragtes Frankrig ofte som en af de førende magter i Europa.

Spanien – 498,511 km²

Spanien er et stort land, der ligger i det sydvestlige Europa. Med et landareal på 498.511 kvadratkilometer er det det fjerdestørste land i Europa (efter Rusland, Ukraine og Frankrig). Spanien har fælles grænser med Portugal, Frankrig, Andorra og Gibraltar. Pyrenæerne udgør en del af grænsen mellem Spanien og Frankrig. Spanien omfatter også Balearerne (Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera) og De Kanariske Øer (Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma og El Hierro) ud for sin kyst.

Med en befolkning på over 46 millioner mennesker (i 2016) er Spanien det femte mest befolkede land i Europa. Madrid er Spaniens hovedstad og landets største by. Andre større byer omfatter Barcelona, Valencia, Sevilla, Zaragoza, Malaga, Alicante, Murcia, Bilbao, Oviedo, Pamplona, Cadiz, Cordoba og Vigo. Den spanske kultur er kendt for sin kunst (især arkitektur og skulptur), mad (tapas og paella er to velkendte spanske retter), musik (flamenco er en populær spansk musik

Sverige – 450,295 km²

Sverige er et land, der ligger i Nordeuropa. Det dækker et areal på 450.295 kvadratkilometer, hvilket gør det til det tredjestørste land i Den Europæiske Union efter areal. Sverige har en lang historie som et neutralt land, og det er kendt for sin høje levestandard og sit stærke sociale velfærdssystem. Hovedstaden i Sverige er Stockholm, som også er landets største by.

Andre større byer omfatter Göteborg, Malmø og Uppsala. Den svenske kultur er meget fokuseret på familieliv, miljøalisme og lighed. Populære svenske fødevarer omfatter frikadeller, pandekager og krebs. Alt i alt er Sverige et smukt land med meget at tilbyde besøgende.

Norge – 385,178 km²

Kongeriget Norge er et nordisk land, der ligger i den nordvestlige del af Europa. Med et samlet areal på 385.178 km2 er det det næststørste land i Skandinavien efter Sverige. Norge har en lang kystlinje langs Nordatlanten og er kendt for sine fantastiske fjorde. Hovedstaden Oslo er hjemsted for en række museer og kunstgallerier samt det berømte vikingeskibsmuseum.

Uden for hovedstaden kan besøgende nyde aktiviteter som vandreture, skiløb og kajaksejlads i det smukke norske landskab. Uanset om du er på udkig efter spænding i byen eller udendørs eventyr, har Norge noget at byde på for alle.

Tyskland – 357,386 km²

Tyskland er et stort land, der ligger i Centraleuropa. Det dækker et areal på 357.386 kvadratkilometer og har en befolkning på over 82 millioner mennesker. Tyskland grænser op til Østrig, Tjekkiet, Polen og Schweiz. Hovedstaden Berlin ligger i den nordøstlige del af landet. Andre større byer er München, Hamborg og Frankfurt.

Tyskland er kendt for sin rige kultur og historie. Nogle af de mest berømte tyske seværdigheder er Brandenburger Tor, Køln Domkirke og slottet Neuschwanstein. Landet er også hjemsted for en række vigtige floder, som f.eks. Rhinen og Donau. Tyskland er et populært turistmål for både europæere og besøgende fra hele verden.

Finland – 338,145 km²

Finland er et nordisk land, der ligger i Nordeuropa. Det deler landegrænser med Sverige i vest, Rusland i øst og Norge i nord. Finland har også en søgrænse med Estland samt en øgruppe i Den Finske Bugt. Med et areal på 338.145 km² er Finland det syvende største land i Europa. Finlands hovedstad er Helsinki, som ligger på landets sydlige kystlinje.

Den finske kultur er unik blandt de nordiske lande og er kendt for sin fokus på design og arkitektur samt sin kærlighed til saunaer. Finland er også hjemsted for en bred vifte af dyreliv, herunder losse, brune bjørne, ulve og jærv. På trods af det kolde klima er Finland et populært turistmål, især om vinteren, hvor besøgende kan nyde aktiviteter som skiløb og snescooterkørsel.

Polen – 312,685 km²

Polen er et land i Centraleuropa. Det har en befolkning på over 38 millioner mennesker og et areal på 312.685 kvadratkilometer. Polen grænser op til Tyskland mod vest, Tjekkiet og Slovakiet mod syd, Ukraine og Hviderusland mod øst og Litauen og Rusland ( Kaliningrad Oblast) mod nord. Polens hovedstad er Warszawa, og andre større byer er Kraków, Łódź, Wrocław, Poznań, Gdańsk og Szczecin.

Polen er en enhedsstat, der er opdelt i 16 voivodskaber (provinser). Polen er medlem af Den Europæiske Union, Europarådet, NATO, De Forenede Nationer, Verdenshandelsorganisationen og Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE). Det er også et af de stiftende medlemmer af Trehavs initiativet.

Italien – 301,338 km²

Italien er et land, der ligger i Sydeuropa. Det dækker et areal på 301.338 km² og har en befolkning på over 60 millioner mennesker. Italien er kendt for sin fantastiske natur, sin rige historie og sin lækre mad. Alperne udgør landets nordlige grænse, mens Middelhavet ligger mod syd.

Italien er hjemsted for nogle af verdens mest ikoniske seværdigheder, såsom Colosseum, det skæve tårn i Pisa og Vesuv. Landet kan også prale af et væld af smukke strande, vinmarker og middelalderlige landsbyer. Uanset om du ønsker at nyde en tallerken pasta eller se nogle af verdens mest berømte seværdigheder, har Italien noget at byde på for alle.

Share This |

4 Comments Text
 • Avatar af Henrik Halfter Henrik Halfter siger:
  Din kommentar afventer bedømmelse. Dette er en forhåndsvisning, din kommentar vil blive synlig, efter at den er blevet godkendt.
  I skriver at Frankrig er Ca 100,000 km2 mindre end Tyskland, er det ikke omvendt ? Mvh.H.W.H Ps: måske det Befolkningstallet der tale om,hvor Tyskland ligger i spidsen med Ca.20 mill.
 • Avatar af Jørgen Jørgen siger:
  Din kommentar afventer bedømmelse. Dette er en forhåndsvisning, din kommentar vil blive synlig, efter at den er blevet godkendt.
  Hvad med danmark der ejer grøndland som får deres total op på over 2,2 mio km2
 • Avatar af jytte jensen jytte jensen siger:
  Din kommentar afventer bedømmelse. Dette er en forhåndsvisning, din kommentar vil blive synlig, efter at den er blevet godkendt.
  I skriver at Frankrig er lidt mindre end Tyskland. I mener vel større ??
 • Avatar af https://Theslotsonline.mystrikingly.com/ https://Theslotsonline.mystrikingly.com/ siger:
  Din kommentar afventer bedømmelse. Dette er en forhåndsvisning, din kommentar vil blive synlig, efter at den er blevet godkendt.
  What’s up i am kavin, its my first time to commenting anywhere, when i read this piece of writing i thought i could also make comment due to this sensible post. Also vosit my web-site: https://Theslotsonline.mystrikingly.com/
 • Leave a Comment

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Related Blog

  Jesperjun 8, 2024
  Guide til Trogir: En historisk perle i Kroatien

  Trogir er en fortryllende historisk by beliggende i hjertet af Dalmatien, Kroatien.…

  Jespersep 4, 2023
  Verdens bedste steder at besøge i 2023

  Vi har kigget lidt rundt i verden, og taget et kig på…