Der findes nogle fantastiske pyramider rundt om i verden, bygget af gamle kulturer, der vidste en ting eller to om teknik. Her er otte af de største pyramider, både i forhold til højde og volumen.

8. La Danta, El Mirador (0,9 millioner m³)

La Danta er den største pyramide i Mirador-bækkenet med et samlet volumen på over 0,9 millioner kubikmeter. Det er også den højeste struktur i hele Maya-området med en højde på 70 meter. La Danta blev bygget af mayacivilisationen i den præklassiske periode og blev sandsynligvis brugt som et ceremonielt center eller administrativt hovedkvarter. Pyramiden er prydet med en række indviklede udskæringer og stukrelieffer, som viser scener fra maya-mytologien. Navnet “La Danta” betyder “den store”, og det er bestemt en passende beskrivelse af denne massive struktur.

7. Solens pyramide – Teotihuacan (1,2 millioner m³)

Solpyramiden er den største pyramide i Teotihuacan, Mexico, og en af de største pyramider i verden. Pyramiden blev bygget omkring 200 e.Kr. og menes at have været brugt til religiøse ritualer. Pyramiden er lavet af sten og mursten og er dekoreret med relieffer af slanger og ørne. Pyramiden er også omgivet af en kolossal ceremoniel plads. Pladsen måler over 300 meter lang og 200 meter bred og indeholder en række mindre templer og pyramider. I dag er Solpyramiden en af de mest populære turistattraktioner i Mexico, som tiltrækker over 2 millioner besøgende hvert år.

6. Luxor Hotel (1.228 millioner m³)

Luxor Hotel i Las Vegas er et ikonisk syn på byens skyline. Og det er ikke kun på grund af dets unikke pyramideform – med sine 1,228 millioner m³ er det også det største hotel i verden. Men Luxor er ikke bare en gigantisk turistattraktion; det er også et fuldt funktionsdygtigt hotel med over 4.000 værelser, et kasino og en række restauranter og barer. Selv om det måske ikke falder i alles smag, kan man ikke benægte, at Luxor er en virkelig imponerende ingeniørmæssig bedrift.

5. Bøjet pyramide (1.237 millioner m³)

Den bøjede pyramide er en af de mest unikke og mystiske strukturer i verden. Den blev bygget i det gamle Egypten og menes at være blevet bygget som en grav for farao Sneferu. Dens usædvanlige form har dog ført til spekulationer om, at den kan have haft et andet formål. Nogle mener, at den var tænkt som et symbol på solen, mens andre mener, at den kan have været designet til at aflede onde ånder. Uanset dens oprindelige formål er den bøjede pyramide en utrolig ingeniørmæssig bedrift og et fascinerende mysterium.

4. Røde pyramide / red pyramid (1,69 millioner m³)

Den røde pyramide, der ligger i ørkenen uden for Cairo, er den største af de tre pyramider, der blev bygget i Giza-nekropolis. Man mener, at den blev bygget til farao Khufu, der regerede fra 2551 til 2528 f.Kr. Pyramiden er ca. 140 meter høj og var oprindeligt dækket af hvide kalkstensbeklædninger, som er blevet fjernet i løbet af århundrederne. Navnet “rød pyramide” kommer fra den rødlige nuance af den fritliggende kalksten. I dag er den røde pyramide en af Egyptens mest populære turistattraktioner, som tiltrækker besøgende fra hele verden.

3. Den store pyramide af Cholula / Zona Arqueológica de Cholula (1,8 millioner m³)

Den store pyramide i Cholula, også kendt som Tlachihualtepetl (nahuatl for “bjerg lavet med håndkraft”), er en massiv gammel bygning i Cholula, Puebla, Mexico. Den blev bygget af den præcolumbianske indfødte befolkning i Mesoamerika og er det største monument af sin art i verden med et samlet volumen på 1,8 millioner kubikmeter. Desuden er det det det største arkæologiske sted i Mexico og et af de vigtigste i Amerika. Pyramiden dækker et areal på 4,5 hektar og består af fire lag af sten og jord. De første tre lag er lavet af sten, mens det fjerde lag er lavet af ler. Pyramiden har en grundlængde på 450 meter og en højde på 55 meter. Den menes at være blevet bygget mellem det 3. og 9. århundrede e.Kr. I dag er den store pyramide i Cholula et populært turistmål og et vigtigt kulturelt vartegn. Den er også opført på UNESCO’s verdensarvsliste.

2. Khafre pyramiden (2,21 millioner m³)

Khafre-pyramiden er den næststørste af pyramiderne i Giza med et volumen på 2,21 millioner kubikmeter. Den blev bygget til farao Khafre, der regerede fra 2558-2532 f.Kr. og ligger lige syd for den store pyramide i Giza. Khafre-pyramiden er bygget af kalkstensblokke, der i gennemsnit vejer 2,5 tons hver. Den beklædte kalkstensbeklædning er ikke længere synlig, men pyramiden skulle oprindeligt have været dækket af en glat hvid overflade. Inde i pyramiden er der et komplekst system af kamre og gange, herunder kongens kammer og dronningens kammer. Khafre-pyramiden er et af de mest imponerende bygningsværker fra det gamle Egypten og fascinerer fortsat besøgende fra hele verden.

1. Khufu pyramiden (2,58 millioner m³)

Khufu-pyramiden er den største af de tre pyramider i Giza-nekropolis i Egypten. Den blev bygget til farao Khufu (regerede 2560-2543 f.Kr.) fra det fjerde dynasti og blev færdig omkring 2530 f.Kr. Pyramiden var oprindeligt 146,7 m høj og var beklædt med kalkstensblokke, som nu er forsvundet. Dens base var 230,4 m (756 ft) på hver side, og den indeholdt 2,3 millioner kalkstensblokke, der i gennemsnit vejede 2 tons hver. Khufu-pyramiden er et af de mest berømte monumenter i verden og tiltrækker hvert år millioner af besøgende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *