Verdens 10 største stadions

Michigan Stadium

Verdens største stadioner bruges til en række forskellige arrangementer, fra sport til koncerter og religiøse ceremonier. Nogle er ikoniske strukturer, der er blevet synonyme med deres hjembyer, mens andre er funktionelle bygninger, der tjener et mere praktisk formål. Her er et kig på nogle af verdens største stadioner, baseret på deres kapacitet.

Narendra Modi Stadium Ahmedabad, Gujarat, India 132,000

Narendra Modi Stadium i Ahmedabad, Gujarat, er det største cricketstadion i verden. Med en kapacitet på 132.000 pladser overgår det Melbourne Cricket Ground som det største stadion målt på kapacitet. Stadionet blev bygget i 2020 og er opkaldt efter den indiske premierminister Narendra Modi. Det er hjemmebane for det indiske Premier League-hold Gujarat Lions. Stadionet er blevet rost for sit design og sine faciliteter, og mange har kaldt det et sted i “verdensklasse”. Narendra Modi Stadium er et af de mest populære cricketsteder i Indien og vil helt sikkert være en stor turistattraktion i mange år fremover.

Rungrado May Day Stadium Pyongyang Nth Korea 114,000

Rungrado May Day Stadium, der ligger i Pyongyang i Nordkorea, er det største stadion i verden målt på kapacitet med en pladskapacitet på 114.000 siddepladser. Stadionet blev bygget i 1989 for at være vært for verdensfestivalen for unge og studerende og blev gennemgik en omfattende renovering i 2014. Det bruges til en række forskellige begivenheder, herunder fodboldkampe, atletikkonkurrencer og massemøder. Stadionet er også blevet brugt som ramme for film og tv-dramaer. Rungrado May Day Stadion er betagende i sin størrelse, og det er en imponerende ingeniørmæssig bedrift. Stadionet er et symbol på det nordkoreanske regimes styrke og magt og er en populær turistattraktion.

Michigan Stadium Ann Arbor, Michigan, USA 107,601

På en hvilken som helst lørdag i fodboldsæsonen er University of Michigans stadion fyldt med over 100.000 fans, der hepper på Wolverines. Michigan Stadium, der er kendt som “The Big House”, er det største stadion i USA og det tredjestørste i verden. Stadionet blev bygget i 1927 og har gennemgået flere udvidelser i årenes løb for at imødekomme den voksende fanbase. I dag har det en pladskapacitet på 107.601 pladser, hvilket gør det til et af de største sportsanlæg i verden. Ud over at være hjemsted for fodboldkampe på University of Michigan har stadionet også været vært for en række andre højt profilerede begivenheder, herunder internati

Beaver Stadium State College, Pennsylvania, USA 106,572

Som hjemsted for Penn State Nittany Lions er Beaver Stadium et af de mest ikoniske collegefodboldsteder i USA. Med en kapacitet på over 106.000 fans er det også et af de største stadions i landet. Beaver Stadium ligger i State College, Pennsylvania, og har været hjemsted for Nittany Lions siden 1960. Ud over at være vært for Penn State-fodboldkampe har stadionet også været vært for en række andre begivenheder, herunder koncerter og eksamensceremonier. For mange Penn State-fans er Beaver Stadium en kilde til stolthed og tradition. På kampdage bliver det et hav af blå og hvide farver, når fans samles for at støtte deres hold. Uanset om du er en indædt Penn State-fan eller bare er på udkig efter en unik college-fodboldoplevelse, er Beaver Stadium bestemt et besøg værd.

Ohio Stadium Columbus, Ohio, USA 102,780

Ohio Stadium, også kendt som “the Horseshoe” eller “the Shoe”, er footballstadionet for Ohio State University i Columbus, Ohio. Det ligger på universitetets campus og har en kapacitet på 102.780 tilskuere. Stadionet blev bygget i 1922 og har siden da været hjemsted for Buckeyes footballhold. Stadionet er et af de største i USA og er en af de mest ikoniske bygninger på campus. The Horseshoe er kendt for sit unikke design med sine hesteskoformede tribuner og åbne endzone. Stadionet har været stedet for mange mindeværdige øjeblikke i Buckeye-historien, herunder Ohio States sejr i “Århundredets kamp” i 1967 mod Michigan. I dag er Horseshoe stadig et af college footballs mest legendariske stadions.

Kyle Field College Station, Texas, USA 102,733

Kyle Field er fodboldstadionet for Texas A&M University, der ligger i College Station, Texas. Stadionet har en pladskapacitet på 102.733 siddepladser og er det største i staten Texas. Stadionet er opkaldt efter Earl Rudolph “Kyle”, som var skolens fodboldtræner fra 1917 til 1967. Stadionet gennemgik en omfattende renovering til 485 millioner dollars i 2014, som omfattede tilføjelse af over 12.000 nye sæder, et nyt LED-belysningssystem og en ny videotavle. Det renoverede Kyle Field er nu det tredjestørste college-fodboldstadion i landet. Aggies har en lang tradition for succes på banen, idet de har vundet tre nationale mesterskaber og produceret adskillige NFL-storheder. De passionerede Aggie-fans fylder Kyle Field på kampdage, hvilket gør det til et af de mest skræmmende steder at spille i collegefodbold.

Neyland Stadium Knoxville, Tennessee, USA 102,455

Neyland Stadium er et sportsstadion i Knoxville, Tennessee, USA. Det tjener som hjemmebane for University of Tennessees footballhold. Stadionet blev oprindeligt bygget i 1921 og har en nuværende kapacitet på 102.455 pladser. Neyland Stadium er et af de største stadions i verden og er kendt for sit unikke design. De øverste dæk er udkragede over de nederste dæk, hvilket gør det muligt for flere fans at sidde tæt på begivenhederne. Stadionet har også et unikt lydsystem, der forstærker publikumslyden, hvilket gør det til et af de mest højlydte stadions i landet. Neyland Stadium er virkelig et unikt sted at se en footballkamp og opleve collegefootball fra sin bedste side.

Tiger Stadium Baton Rouge, LA, USA 102,321

Tiger Stadium, også kendt som Death Valley, er et af de mest ikoniske college-football stadions i USA. Det ligger i Baton Rouge, Louisiana, og er hjemsted for Louisiana State University Tigers footballhold. Med en kapacitet på 102 321 er det det syvende største stadion i landet og det tredjestørste i SEC. Stadionet har fået sit kælenavn på grund af de øredøvende fans, som er kendt for at forårsage jordskælv med deres jubel. På kampdage er Tiger Stadium et hav af lilla og guld, når fansene samles for at støtte deres hold. Atmosfæren er elektrisk, og oplevelsen på kampdagen er som ingen anden. Uanset om du er en indædt LSU-fan eller bare en college-fodboldfan, der leder efter en fantastisk oplevelse på kampdagen, er Tiger Stadium helt sikkert et besøg værd.

Darrell K. Royal-Texas Memorial Stadium Austin, Texas, USA 100,119

Darrell K. Royal-Texas Memorial Stadium, der ligger i Austin, Texas, er hjemsted for University of Texas at Austin Longhorns footballhold. Med en pladskapacitet på over 100.000 tilskuere er det et af de største stadions i USA. Stadionet blev bygget i 1924 og har gennemgået adskillige udvidelser og renoveringer i årenes løb. I 2000 blev det omdøbt til ære for den tidligere Longhorns-cheftræner Darrell K. Royal. Stadionet er kendt for sin særprægede arkitektur, som omfatter en lav profileret spillebane, der er omgivet af tre dæk med siddepladser. Det er også hjemsted for Longhorns’ maskot, Bevo, og det berømte UT Tower. Darrell K. Royal-Texas Memorial Stadium er et af de mest ikoniske spillesteder i collegefootball og har været stedet for mange historiske øjeblikke i sportens historie.

Bryant–Denny Stadium Tuscaloosa, Alabama, USA 100,077

Bryant-Denny Stadium er et footballstadion på University of Alabamas campus i Tuscaloosa, Alabama. Det er hjemmebane for footballholdet Alabama Crimson Tide. Stadionet åbnede i 1929 med en kapacitet på 12.000 og er blevet udvidet flere gange siden da, senest i 2014. Det har nu en kapacitet på 100.077. Stadionet er opkaldt efter den tidligere præsident for University of Alabama George H. Denny og den tidligere Crimson Tide-cheftræner Paul “Bear” Bryant. Det er et af de største stadions i Southeastern Conference og er blevet rangeret som et af de fem bedste college-footballstadions i landet.

Har du besøgt nogle af overstående stadions?

Share This |

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Blog

Jespersep 4, 2023
Verdens bedste steder at besøge i 2023

Vi har kigget lidt rundt i verden, og taget et kig på…

Jesperjul 14, 2022
Europas 10 største lande

Europa er et kontinent med en rig og varieret historie. Fra de…